Informatiegids

Foto: Funda
Een Zeldzame Vondst: Een Appartement met Karakter (en Prijskaartje)

Het is weer zover. Op de vastgoedmarkt verschijnt een nieuwe parel, een zeldzaam juweeltje waar de gemiddelde sterveling slechts van kan dromen: het appartement aan het Raphaëlplein 27 A in Amsterdam. Een bescheiden stulpje van maar liefst 200 vierkante meter, gelegen op een steenworp afstand van de binnenstad. Wie wil er nou niet bijna zeven miljoen euro neertellen voor een stukje Amsterdamse charme?

Laten we even beginnen met het prijskaartje. Met €6.750.000 mag dit appartement zich met recht de nachtmerrie van de starters op de woningmarkt noemen. Dit is duidelijk niet voor de doorsnee Amsterdammer die al blij is als hij een halve bezemkast in de Jordaan kan vinden voor minder dan een ton. Nee, dit is voor de happy few, degenen die waarschijnlijk meer uitgeven aan hun dagelijkse latte’s dan de meesten van ons aan onze maandelijkse huur.

Natuurlijk krijgen we voor die prijs wel wat terug. Het appartement, zo lezen we, is “in 2019 volledig gerenoveerd”. Dat is maar goed ook, want je wilt natuurlijk geen miljoenen betalen voor iets dat nog naar de bouwmarkt moet. “Luxe afwerking” en “hoge plafonds” staan er ook bij. Een hele opluchting. Want niets zegt ‘leven op hoog niveau’ als plafonds waar je met gemak je kroonluchters kunt ophangen. De foto’s tonen een interieur dat zo uit een designmagazine lijkt te komen, compleet met een keuken waar je je wellicht een Michelin-ster waardige chef in waant.

Het wordt nog mooier: de indeling. Vier slaapkamers en vier badkamers. Voor het geval je gasten hebt die liever niet dezelfde badkamer gebruiken als jij. Een beetje privacy, dat mag toch wel, als je bijna zeven miljoen neerlegt? En de omgeving? Nou, wie wil er nou niet in de nabijheid van het Vondelpark wonen? Ideaal om je dagelijkse yogasessie af te wisselen met een wandeling door het park, ver weg van de schreeuwende menigte die in de rest van de stad worstelt met huisvesting.

Voor de automobilist is er ook goed nieuws. Twee parkeerplaatsen inbegrepen. Want zelfs in de stad waar fietsend door het leven gaan bijna een religie is, wil je toch wel ergens je bolide kwijt kunnen. En vergeet het dakterras niet. Perfect voor die zomerse avonden waarop je met een glas champagne in de hand uitkijkt over de skyline van Amsterdam en denkt: “Het leven is goed.”

Dit appartement aan het Raphaëlplein is dus echt iets voor de elite, de top één procent. Zij die zich niet druk maken over hypotheken of energierekeningen. Voor de rest van ons blijft het bij kijken naar de foto’s en dromen van wat had kunnen zijn. Ach, misschien dat er nog een eenzame bezemkast op zolder vrij is.

Even binnenkijken?

Meer relevante blogs