Informatiegids

Sag Harbor Village Police Department
Justin Timberlake verschijnt in rechtbank voor rijden onder invloed.

Justin Timberlake wordt vrijdag in de rechtbank in de Hamptons verwacht voor zijn zaak van rijden onder invloed. Hij zal mogelijk schuld bekennen aan een verkeersovertreding.

Arrestatie en beschuldigingen

De popster werd op 18 juni gearresteerd in Sag Harbor, een populaire bestemming voor beroemdheden op Long Island. Timberlake reed door een stopbord en week uit zijn rijstrook. Hij werd beschuldigd van rijden onder invloed (DWI).

Volgens de politie had Timberlake bloeddoorlopen ogen en rook hij naar alcohol. Zijn spraak was vertraagd, hij liep onstabiel en faalde bij de nuchterheidstests. Timberlake verklaarde dat hij één martini had gedronken en vrienden volgde vanaf een nabijgelegen restaurant. Hij weigerde een blaastest en bracht de nacht door in het politiebureau.

Eerdere rechtszittingen en verwachtingen

In augustus pleitte Timberlake onschuldig via een virtuele zitting. De rechter schorste toen zijn rijbewijs. De aanklagers van Suffolk County verwachten dat Timberlake deze week een schikking zal treffen. Volgens rapporten zou hij schuld bekennen aan een verkeersovertreding en een boete betalen. TMZ meldt dat hij niet schuldig zal pleiten aan rijden onder invloed of enige criminele aanklacht.

Reactie van de advocaat

Edward Burke Jr., Timberlake’s advocaat, verklaarde dat zijn cliënt onschuldig is. Hij benadrukte dat de politie fouten heeft gemaakt tijdens de arrestatie. Burke voerde aan dat de benodigde documenten niet waren ondertekend door een politie-supervisor, wat volgens hem juridische problemen veroorzaakt.

Mogelijke uitkomst

Hoewel Timberlake onschuldig pleitte, lijkt hij bereid te zijn om de zaak af te ronden door te schikken. Dit zou betekenen dat hij schuld bekent aan een kleinere overtreding en daarmee de ernst van de oorspronkelijke aanklacht vermindert.

Conclusie

De zaak van Timberlake is nog niet afgesloten. Het lijkt erop dat hij uiteindelijk een schikking zal treffen om verdere juridische complicaties te voorkomen. Wat de gevolgen hiervan zijn, zal duidelijk worden tijdens zijn verschijning in de rechtbank.

Meer relevante blogs