Informatiegids

Foto: Real Madrid
Real Madrid-ster Andriy Lunin verlengt verrassend contract met vier jaar.

Een belangrijke speler van het Real Madrid-team dat vorig seizoen de treble won, en die in verband werd gebracht met een mogelijke transfer, heeft volgens MARCA ingestemd met een nieuw vierjarig contract bij de club. Het Spaanse medium baseert dit op anonieme bronnen.

Lunin’s opkomst als vervanger van Courtois

Toen eerste doelman Thibaut Courtois vlak voor het La Liga-seizoen 2023/2024 zijn kruisband scheurde, stapte Andriy Lunin in zijn plaats. Lunin verraste coach Carlo Ancelotti met zijn prestaties. In eerdere seizoenen presteerde hij onzeker, waardoor velen twijfelden aan zijn geschiktheid voor Real Madrid. Toch bewees hij dit seizoen zijn waarde en hielp hij Los Blancos aan de top van La Liga, en een plek in de Champions League-finale.

Courtois herstelt en keert terug

Voor de Champions League-finale in juni tegen Borussia Dortmund in Wembley, herstelde Courtois van zijn blessure. Hij heroverde zijn plek als eerste doelman. Courtois startte in de finale, waarin Real Madrid met 2-0 won en zijn 15e Champions League-titel veroverde. Na de overwinning deden geruchten de ronde over een conflict tussen de twee keepers.

Transfergeruchten en de toekomst van Lunin

Met een aflopend contract in juni 2025 werd Lunin sterk gelinkt aan een overstap naar de Premier League. Clubs zoals Manchester United toonden interesse, aldus OK Diario. De verwachting was dat hij de club zou verlaten na de zomer.

Verrassende contractverlenging tot 2028

Volgens MARCA heeft Lunin echter gekozen voor een verrassende verlenging van zijn contract tot medio 2028. Dit betekent niet dat Lunin geen toekomstige transfers zal overwegen. Het seizoen begon opnieuw met Lunin als tweede keus achter Courtois.

Met deze verlenging voorkomt hij dat hij gratis zou vertrekken na juni 2025. Dit geeft Real Madrid de zekerheid dat hij niet in januari met andere clubs zal onderhandelen zonder dat zij invloed hebben. Voorzitter Florentino Perez heeft nu meer tijd om de selectieplanning voor de komende zomer op orde te krijgen.

Officiële bevestiging volgt

Real Madrid zal naar verwachting binnenkort de contractverlenging van Lunin officieel aankondigen. Dit biedt de club rust, wetende dat ze niet plotseling zonder ervaren doelman komen te zitten.

Meer relevante blogs