Informatiegids

Foto: Funda
Kimberley Klaver en haar man zetten verhuurd bovenhuis voor miljoenen te koop.

Na de verkoop van hun benedenwoning in Amsterdam, hebben Kimberley Klaver en haar man Michel van den Berg nu ook hun verhuurde bovenwoning aan de Vondelstraat te koop aangeboden voor 3 miljoen euro. Dit gebeurt kort nadat zij in juli hun benedenwoning al op de markt brachten voor hetzelfde bedrag.

Vraagprijs en historisch pand

Net als hun benedenwoning, vragen ze voor de bovenwoning ook 3 miljoen euro. Het pand, een voormalig pastoriegebouw van de Vondelkerk en een rijksmonument, ligt op slechts 100 meter afstand van het Vondelpark. Het stel kocht de bovenwoning in april 2022 voor 1.890.000 euro, met een hypotheek van 1.829.000 euro.

Mogelijke winst

Hoewel het pand gerenoveerd is, zou de winst op basis van de aankoopprijs kunnen oplopen tot ruim 1,1 miljoen euro. Voor hun benedenwoning wordt een mogelijke winst van 950.000 euro verwacht, wat betekent dat bij verkoop van beide woningen een totale winst van bijna 2,1 miljoen euro in het verschiet ligt.

Indeling van de bovenwoning

Voor de vraagprijs van 3 miljoen euro krijgt de koper een bovenwoning met een totale woonoppervlakte van 301 vierkante meter. Het huis beschikt over 12 kamers, waarvan acht slaapkamers en vier badkamers, verdeeld over drie verdiepingen.

Een bijzonder kenmerk van de woning is het ruime balkon dat over de volledige lengte van het huis loopt, evenals de sfeervolle woonkeuken op de tweede verdieping.

Huuropbrengst

Alle acht kamers zijn momenteel verhuurd voor onbepaalde tijd, wat een jaarlijkse huuropbrengst van 77.000 euro oplevert. Voor potentiële kopers is er ook de optie om het volledige pand, inclusief de benedenwoning, te kopen voor 6 miljoen euro.

Meer relevante blogs