Informatiegids

Een tijger die was ontsnapt uit een dierentuin in de Mexicaanse grensstad Reynosa is na een weeklange zoektocht veilig gevangen. (Stad Reynosa Facebook)
Ontsnapte tijger gevangen na weeklange zoektocht

Tijger ontsnapt uit dierentuin in Reynosa

Een Bengaalse tijger ontsnapte op 4 september uit de dierentuin Quinta La Fauna in Reynosa, Mexico. De tijger, die bijna een week lang losliep, is nu veilig gevangen genomen. De stad Reynosa bevestigde dit nieuws via een bericht op Facebook.

Zoektocht en vangen van de tijger

De autoriteiten startten onmiddellijk een uitgebreide zoektocht na de ontsnapping van het dier. Diverse meldingen van aanvallen op andere dieren in de omgeving versnelden hun acties. Om de tijger zonder schade te vangen, plaatsten ze drie kooien op de locatie waar de tijger voor het laatst was gesignaleerd. Dankzij de samenwerking tussen de Milieudienst en de Civiele Bescherming van Reynosa wisten ze het dier in de nacht van 10 september te vangen.

Bezorgdheid over grensoverschrijding

Er waren zorgen dat de tijger de Rio Grande zou oversteken naar de Verenigde Staten, vooral omdat tijgers goede zwemmers zijn. De rivier is op die locatie slechts 45 meter breed, wat een makkelijke oversteek mogelijk maakte. Desondanks bleek de tijger zich nooit buiten Mexico te hebben verplaatst.

Nieuwe thuis voor de tijger

De dierentuin in Reynosa kan de veiligheid van de tijger niet langer waarborgen. Daarom besloten de autoriteiten het dier over te brengen naar de Tamatán Dierentuin in Ciudad Victoria, waar de juiste faciliteiten en personeel aanwezig zijn om de tijger goed te verzorgen.

Meer relevante blogs