Informatiegids

Memphis Depay tekent bij Corinthians
© Officiële website Corinthians
Memphis Depay tekent officieel bij Corinthians tot 2026

De Braziliaanse club Corinthians heeft de komst van Memphis Depay officieel bevestigd via hun website. In tegenstelling tot de uitgebreide presentaties die we van Europese clubs gewend zijn, hield Corinthians het simpel met een kort bericht en een enkele foto.

Volgens lokale media zal Depay woensdagavond tijdens een spelerspresentatie officieel worden voorgesteld aan het publiek.

Depay heeft voor twee jaar getekend bij Corinthians, met een contract ter waarde van 13,5 miljoen euro, inclusief bonussen en tekengeld, volgens berichten in de Braziliaanse pers. Dit heeft geleid tot zorgen onder commentatoren, die zich afvragen of de club financieel gezien niet te veel risico loopt, zeker omdat de hoofdsponsor mogelijk juridische problemen heeft en te maken kan krijgen met bevroren tegoeden.

De Nederlandse international, die met 46 goals de nummer twee is op de all-time topscorerslijst van Oranje, zat zonder club nadat Atletico Madrid besloot het contract met hem te beëindigen. Er was eerder interesse in Depay vanuit Saoedi-Arabië en het Spaanse Rayo Vallecano.

Ronald Koeman houdt deur Oranje open voor Depay

Ronald Koeman houdt de deur naar Oranje open voor Depay Hoewel Depay momenteel niet in de selectie van het Nederlands elftal zit, benadrukte bondscoach Ronald Koeman dat de deur voor Depay nog openstaat, mits hij weer fit is en speelminuten maakt. Depay heeft tot nu toe 98 interlands gespeeld voor Oranje en scoorde daarin 46 keer.

Foto: © Pro Shots

Corinthians in zwaar weer: kan Depay het tij keren?

Corinthians zit in een zware periode Corinthians kan de hulp van Depay goed gebruiken. De club uit Sao Paulo staat momenteel op een teleurstellende zeventiende plaats in de Braziliaanse competitie, wat een degradatieplek is. De club heeft slechts één van de laatste zeven competitiewedstrijden gewonnen.

Depay zal echter eerst fit moeten worden. Na een zomer zonder club en zonder wedstrijdritme staat hem een intensief programma te wachten, met niet alleen de competitie, maar ook bekertoernooien en het regionale kampioenschap van de staat Sao Paulo. Het seizoen loopt in Brazilië door tot 8 december, wanneer Corinthians het opneemt tegen Gremio.

Depay’s zesde club in zijn carrière

Voor Depay betekent Corinthians zijn zesde club in zijn professionele carrière. Eerder speelde hij voor PSV, Manchester United, Olympique Lyon, Barcelona en Atletico Madrid. Vooral bij Lyon was hij trefzeker met 76 doelpunten in 178 wedstrijden. Bij PSV scoorde hij 50 keer, terwijl hij bij Manchester United (7 goals), Barcelona (14 goals) en Atletico Madrid (13 goals) minder vaak tot scoren kwam.

Meer relevante blogs