Informatiegids

Foto: AS Roma
Mats Hummels naar AS Roma

AS Roma heeft de komst van de ervaren Mats Hummels aangekondigd. De Duitse verdediger, die transfervrij was na het aflopen van zijn contract bij Borussia Dortmund, tekent een contract bij de Italiaanse club. Het nieuws werd woensdagavond bekendgemaakt via de officiële kanalen van AS Roma.

De 35-jarige Hummels, wiens contract bij Dortmund niet werd verlengd, was deze zomer zonder club. In Rome heeft hij nu een verbintenis tot de zomer van 2025 getekend. Naar verluidt gaat de verdediger zo’n twee miljoen euro per jaar verdienen, exclusief eventuele bonussen. Naast AS Roma toonden ook Bologna en Ajax interesse in de Duitse veteraan, maar Hummels koos uiteindelijk voor de Romeinse club.

Ajax koos uiteindelijk voor Daniele Rugani als hun versterking in de defensie, terwijl PSV ook kort werd gelinkt aan Hummels. De Eindhovense club haalde echter Adamo Nagalo binnen voor de achterhoede.

Met 78 interlands voor Duitsland op zijn naam, beleeft Hummels met zijn transfer naar AS Roma zijn eerste buitenlandse avontuur. Tot nu toe speelde hij uitsluitend voor topclubs in Duitsland: Borussia Dortmund en Bayern München. Voor Dortmund kwam hij in totaal 508 keer in actie.

Meer relevante blogs