Informatiegids

Woonvoorziening de Beukstaete

Beschrijving

De Beuk Staete is een landelijk gelegen landhuis aan de rand van Dedemsvaart. De Beuk Staete is een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking, lichamelijke beperking en/of psychiatrische  problematieken en voor mensen die om wat voor reden dan ook zorg nodig hebben.
 
De combinatie van rust, ruimte, groen, dieren, samenwerken en eigen verantwoordelijkheid krijgen zorgt ervoor dat zorgvragers meer bewust worden van eigen handelen en welke gevolgen dit voor hen kan hebben. Dit zorgt voor een voorwaartse ontwikkeling. De zorgvragers worden professioneel begeleid door zorgverleners die jarenlange ervaring hebben en vooral gespecialiseerd zijn in zorgvragers met moeilijk verstaanbaar gedrag. Er wordt gewerkt vanuit de competenties van de zorgvragers. Hierdoor ervaren zij weer zelfcontrole, zij worden aangesproken op hun mogelijkheden en niet op hun beperkingen. Zorgvragers worden op een positieve manier gestimuleerd om te kijken wat zij nou willen voor in de toekomst. De zorgvragers krijgen de ruimte om te ontwikkelen en fouten te maken. Er is genoeg expertise om dit op te vangen en dit om te buigen naar positieve ontwikkeling. Zorgvragers ervaren voldoende uitdagingen, waaronder een zinvolle dag- invulling en vrijetijdsbesteding. Het doel van Woonvoorziening De Beuk Staete is om de zorgvrager zoveel mogelijk te stimuleren om te participeren in de maatschappij.
Er is een dagbestedingswinkel Mar-Cadeau waar ieder zijn/haar steentje aan bij kan dragen. De zorgvragers ervaren rust en regelmaat, zodat zij deze plek als een thuis ervaren en zij in evenwicht met zichzelf komen/blijven, wat ongetwijfeld zijn weerslag heeft op hun omgeving.
 
Wij bieden vraag gestuurde zorg, vanuit een idealistische drive, die leidt tot een veilige en vertrouwde leefomgeving.

Openingstijden

Maandag: 09:00 – 17:00
Dinsdag: 09:00 – 17:00
Woensdag: 09:00 – 17:00
Donderdag: 09:00 – 17:00
Vrijdag: 09:00 – 17:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten