Informatiegids

De 10 meest betaalbare Michelin-sterrenrestaurants in Europa

Genieten van haute cuisine hoeft helemaal niet onbetaalbaar te zijn. In Europa zijn er tal van Michelin-sterrenrestaurants die uitstekende maaltijden aanbieden tegen verrassend lage prijzen. Van knusse eetgelegenheden tot verfijnde culinaire hotspots, hier zijn de 10 meest betaalbare Michelin-sterrenrestaurants in Europa, volgens de reiswebsite Traveloka.

1. L’Antic Molí – Spanje

Gelegen op de grens van de provincie Valencia en Catalonië, biedt L’Antic Molí een gastronomische ervaring voor een bijzonder lage prijs. Voor slechts 16,50 euro geniet u hier van een driegangenmenu van Michelin-niveau. Dit restaurant is een uitstekende keuze voor een tussenstop tijdens uw roadtrip van Barcelona naar Valencia. Het is een van de meest voordelige Michelin-sterrenrestaurants in Europa en een must-visit voor culinaire liefhebbers.

Adres: L’Antic Molí, Spanje

2. The Coach – Verenigd Koninkrijk

In het charmante dorp Marlow, tussen Londen en Oxford, vindt u The Coach. Dit restaurant biedt typisch Engels pubfood met een Michelinster voor slechts 16,50 Britse ponden, wat omgerekend ongeveer 18,20 euro is. Geniet van hartige gerechten zoals gegrild vlees en verrukkelijke chips, allemaal met de verfijning van een Michelin-ster. The Coach is perfect voor een betaalbare en authentieke Britse eetervaring.

Adres: The Coach, 3 West Street, Marlow, Verenigd Koninkrijk

3. Fritz Frau Franzi – Duitsland

Fritz Frau Franzi in Düsseldorf biedt een verrassend betaalbaar Michelin-ster menu voor 19,50 euro. Ondanks de naam die doet denken aan een Duitse kroeg, levert dit restaurant een verfijnde culinaire ervaring. Hier proeft u meer dan alleen een traditionele bratwurst, maar een volwaardige Michelin-sterren maaltijd in een gezellige sfeer.

Adres: Fritz Frau Franzi, Adersstraße 8, Düsseldorf, Duitsland

4. Le Pousse-Pied – Frankrijk

De Franse keuken staat bekend om zijn luxe en verfijning, maar bij Le Pousse-Pied in La Tranche-Sur-Mer kunt u genieten van Michelin-ster kwaliteit voor slechts 20 euro. Dit restaurant ligt dichtbij Nantes en biedt een gastronomisch menu dat de rijke traditie van de Franse keuken eer aandoet, zonder een fortuin te kosten.

Adres: Le Pousse-Pied, Boulevard Des Vendéens 84, La Tranche-Sur-Mer, Frankrijk

5. Vintage 1997 – Italië

In Turijn, Italië, vindt u Vintage 1997, een restaurant waar u voor slechts 20 euro een indrukwekkend aantal gerechtjes kunt proeven. Met tussen de zes en acht verschillende gangen biedt dit restaurant een waar Italiaans feestmaal aan. Het traditionele interieur en de rijke smaken maken dit een bijzondere ervaring voor een betaalbare prijs.

Adres: Vintage 1997, Piazza Solferino 16, Turijn, Italië

6. Bistro Racine – België

Net onder Brussel, in Braine-Le-Château, vindt u Bistro Racine. Dit gezellige restaurant serveert een Michelin-ster maaltijd voor slechts 20 euro. Perfect voor een culinaire uitstap tijdens een weekendje weg in Brussel, biedt Bistro Racine een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding met een verfijnd menu dat aan de Michelin-standaarden voldoet.

Adres: Bistro Racine, Rue Courte De La Station 2, Braine-Le-Château, België

7. The Ninth – Verenigd Koninkrijk

In Londen vindt u The Ninth, een Michelin-sterrenrestaurant dat een ‘sample set lunch’ aanbiedt voor 21 Britse ponden, wat ongeveer 24 euro is. Dit restaurant is een uitstekende keuze voor een betaalbare lunch met een verfijnde selectie van kleine gerechten, ideaal voor een culinaire pauze tijdens uw verkenning van de Britse hoofdstad.

Adres: The Ninth, 22 Charlotte Street, Londen, Verenigd Koninkrijk

8. Field – Tsjechië

Field in Praag biedt een driegangenmenu voor ongeveer 22 euro, wat het een betaalbare optie maakt voor een Michelin-ster ervaring. Dit restaurant staat bekend om zijn creatieve en verfijnde gerechten, en hoewel het iets duurder is dan sommige andere op deze lijst, blijft het een uitstekende keuze voor high-end dineren in Praag.

Adres: Field, U Milosrdných 12, Praag, Tsjechië

9. Costes Downtown – Hongarije

In Boedapest, Hongarije, serveert Costes Downtown een lunchmenu voor iets meer dan 22 euro. Dit restaurant biedt hoogwaardige Hongaarse gerechten en is een geweldige bestemming voor zowel culinaire avonturiers als liefhebbers van de stad Boedapest. Het combineert topkwaliteit eten met een aantrekkelijke prijs.

Adres: Costes Downtown, Vigyázó Ferenc utca 5, Boedapest, Hongarije

10. Florian Maison – Italië

Florian Maison in Bergamo, Italië, biedt een Michelin-ster lunchmenu voor 25 euro. Hoewel het aan de duurdere kant van deze lijst ligt, is het restaurant gelegen op een schilderachtige locatie bovenop een berg met een prachtig uitzicht over de stad. Dit maakt het een unieke eetervaring in een betoverende omgeving.

Adres: Florian Maison, Via Madonna d’Argon 4/6, Bergamo, Italië

Deze restaurants bewijzen dat u niet veel geld hoeft uit te geven om van Michelin-ster kwaliteit te genieten. Of u nu op zoek bent naar een romantisch diner, een culinaire ontdekkingstocht of gewoon een betaalbare luxe ervaring, deze eetgelegenheden bieden u topkwaliteit zonder de hoge kosten.

Bron: Quote

Meer relevante blogs