Informatiegids

Reinaerde De Drie Ringen

Beschrijving

Reinaerde beschikt binnen het woonzorgcentrum De Drie Ringen over twee etages in een aparte vleugel. Het woonzorgcentrum is modern en toegankelijk en is ingericht op het gebruik door en voor ouderen. Er is een lift aanwezig. Kenmerkend is de sfeervolle lichtbrug die uitnodigt tot een wandeling door het complex. Contact met buren en andere gebruikers van het complex is mogelijk op de benedenverdieping. Hier is een grote binnentuin, recreatieruimte, kapsalon, winkel, wasserette of in het restaurant. Binnen de Drie Ringen wonen 25 ouderen, verdeeld over twee etages. Zij hebben een ruim appartement van gemiddeld 60 m2. Ieder appartement heeft een woonkamer met keukenblok, slaapkamer, badkamer met douche, vaste wastafel en rolstoeltoilet. Eén bewoner heeft een zit-slaapkamer van ongeveer 20 m2. De cliënten kunnen aangeven of zij gebruik willen maken van een gezamenlijke huiskamer en keuken of er voor kiezen om op hun appartement te blijven.
 
De Drie Ringen is een woning waar 25 ouderen van middelbare leeftijd tot hoogbejaard met een lichte tot matige verstandelijke beperking wonen. Daarnaast hebben de cliënten bijkomende lichamelijke problematiek in de vorm van trager en moeilijker bewegen, afname van zintuiglijke functies en vaardigheden. Een aantal bewoners is afhankelijk van rolstoelgebruik.
 
Binnen De Drie Ringen is 24-uurs begeleiding met een actieve nachtdienst aanwezig. Afspraken over zorg en ondersteuning worden vastgelegd in een ondersteuningsplan dat afgestemd is op individuele behoeften, mogelijkheden en wensen van de cliënt. Begeleiding wordt gegeven op basis van het methodisch kader Urlings. Medewerkers hebben specifieke deskundigheid op het gebied van het verzorgen en ondersteunen van ouderen. Aan deze locatie zijn zowel een arts als gedragskundige verbonden. Er wordt nauw samengewerkt met ergo- en fysiotherapeuten. De cliënten hebben overwegend dagbesteding aan huis. Ieder appartement heeft een telefoonaansluiting en de mogelijkheid om via een actieve spreek-luisterverbinding de begeleiding op te roepen. Bij een aantal appartementen kan voor cliënten met ernstige motorische problematiek gebruik worden gemaakt van een plafondrailsysteem.

Openingstijden

Maandag: 08:30 – 17:00
Dinsdag: 08:30 – 17:00
Woensdag: 08:30 – 17:00
Donderdag: 08:30 – 17:00
Vrijdag: 08:30 – 17:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten