Best betaald, best bekeken dit zijn de beste sportverdieners
Sommige lijstjes lees je vluchtig op je telefoon. Andere – zoals deze – zorgen ervoor dat je spontaan hardop fluit. Het is de jaarlijkse top 10 van best betaalde sporters ter wereld, zoals samengesteld door het Amerikaanse zakenblad Forbes. En jawel, de bedragen zijn weer van een buitenaards niveau.
Bovenaan? Natuurlijk. Cristiano Ronaldo. Op zijn veertigste draaide hij een jaar dat financieel de geschiedenisboeken ingaat: 275 miljoen dollar op de teller. Dat is niet alleen absurd veel – het is zelfs een van de hoogste bedragen ooit voor een actieve sporter.
Ronaldo laat zich dus nog steeds niet wegspelen. En hij is lang niet de enige met een vetgevulde bankrekening. Namen als Stephen Curry, LeBron James, Tyson Fury en Lionel Messi vullen de rest van de lijst aan, en allemaal passeerden ze moeiteloos de grens van 100 miljoen dollar. Wie dacht dat topsporters alleen maar scoren op het veld, heeft duidelijk de bijsluiter gemist.
De 10 best betaalde sporters van 2025
1. Cristiano Ronaldo – $275 miljoen
Sport: Voetbal | Leeftijd: 40 | Nationaliteit: Portugal

- Op het veld: $225M
- Buiten het veld: $50M
Ronaldo is niet zomaar een sporter. Hij ís een multinational. In zijn tweede volledige jaar bij het Saoedische Al-Nassr trekt hij naar schatting $225 miljoen aan salaris binnen – het hoogste bedrag dat ooit in de voetbalwereld is toegekend.
Maar de echte magie gebeurt daarbuiten. Hij investeert slim (in onder meer Whoop en supplementenmerk Bioniq), begon een filmstudio met Matthew Vaughn, en opende een eigen YouTube-kanaal dat inmiddels 75 miljoen abonnees telt. In februari fungeerde hij zelfs als livestreamcommentator van een padeltoernooi in Riyadh. Omdat het kan.
2. Stephen Curry – $156 miljoen
Sport: Basketbal | Leeftijd: 37 | Nationaliteit: VS

- Op het veld: $56M
- Buiten het veld: $100M
Op het veld blijft hij dodelijk accuraat, maar het zijn zijn zaken buiten de lijnen die écht indruk maken. Curry verdiende dit jaar $100 miljoen naast het basketbal, onder andere via zijn merkdeal met Under Armour, een investeringsronde in vrouwensport en een sportdrankmerk dat hij samen met Michelle Obama lanceerde.
Ook op het scherm is hij steeds vaker te zien: als producent, hoofdrolspeler of spreker. En zijn contract bij de Golden State Warriors werd verlengd tot 2027 – voor een slordige 62 miljoen per seizoen. Leuke bijverdienste.
3. Tyson Fury – $146 miljoen
Sport: Boksen | Leeftijd: 36 | Nationaliteit: VK

- Op het veld: $140M
- Buiten het veld: $6M
Hij verloor zijn ongeslagen status aan Oleksandr Usyk én zijn wereldtitel. Toch had 2025 financieel weinig pijn voor Tyson Fury. Twee gevechten in Riyadh leverden hem meer dan genoeg op voor een comfortabele (tijdelijke?) pensioenregeling.
Daarnaast filmt hij seizoen twee van zijn realityserie At Home With the Furys, en promoot hij het toerisme op Malta. Fury blijft een geval apart: even ruig als berekenend.
4. Dak Prescott – $137 miljoen
Sport: American Football | Leeftijd: 31 | Nationaliteit: VS

- Op het veld: $127M
- Buiten het veld: $10M
Prescott kreeg een recordcontract bij de Dallas Cowboys: vier jaar, $240 miljoen. Door een herstructurering kreeg hij in 2025 eigenlijk twee jaar uitbetaald. In maart liet hij een deel van zijn basissalaris omzetten in een signing bonus van ruim 45 miljoen. Slimme boekhouding.
Buiten het veld heeft hij sponsors als Jordan Brand, Dick’s Sporting Goods en Lowe’s, en hij opent samen met een franchisehouder meerdere Crunch Fitness-locaties in Texas.
5. Lionel Messi – $135 miljoen
Sport: Voetbal | Leeftijd: 37 | Nationaliteit: Argentinië

- Op het veld: $60M
- Buiten het veld: $75M
Sinds Messi in Miami voetbalt, ziet de MLS er ineens een stuk internationaler uit. Zijn invloed is zo groot dat de competitie een eigen “Messi Cam” introduceerde tijdens wedstrijden.
Buiten het veld: een samenwerking met Adidas en Bad Bunny, een eigen animatiestudio (525 Rosario) en het sportdrankmerk Mas+, dat overigens in een juridisch conflict ligt met Logan Paul’s Prime. Kleine lettertjes, grote ego’s.
6. LeBron James – $133,8 miljoen
Sport: Basketbal | Leeftijd: 40 | Nationaliteit: VS

- Op het veld: $48,8M
- Buiten het veld: $85M
Op het veld is hij de oudste speler in de NBA. Daarbuiten is hij een zakenimperium. LeBron James is samen met Tiger Woods de enige actieve atleet ooit die miljardair werd.
Zijn productiebedrijf SpringHill kende wat verlies, maar sloot een grote deal met een Brits mediabedrijf. Daarnaast investeert hij in drankmerken, techbedrijven én speelgoed: hij wordt de eerste atleet met een eigen Ken-pop.
7. Juan Soto – $114 miljoen
Sport: Honkbal | Leeftijd: 26 | Nationaliteit: Dominicaanse Republiek
- Op het veld: $109M
- Buiten het veld: $5M
Met zijn 15-jarig contract van $765 miljoen bij de New York Mets brak Soto records – en verhoogde hij in zijn eentje de ticketverkoop van de club. Binnen een week steeg de seizoensverkoop met dubbele cijfers.
Sponsors? Ja hoor: Celsius, Call of Duty, en Dominicaanse trots Presidente bier en Banreservas Bank.
8. Karim Benzema – $104 miljoen
Sport: Voetbal | Leeftijd: 37 | Nationaliteit: Frankrijk

- Op het veld: $100M
- Buiten het veld: $4M
Benzema koos, net als Ronaldo, voor het grote geld in Saudi-Arabië. Maar insiders beweren dat hij alweer terugverlangt naar Europa – of zelfs flirt met de MLS.
Ondertussen geniet hij van de rust (of probeert dat): “In Spanje kon ik gewoon naar het strand. Hier? Niet te doen. Iedereen is gek op voetbal.”
9. Shohei Ohtani – $102,5 miljoen
Sport: Honkbal | Leeftijd: 30 | Nationaliteit: Japan
- Op het veld: $2,5M
- Buiten het veld: $100M
Ohtani verdient op papier maar $2 miljoen per jaar, omdat zijn gigantische contract bij de Dodgers is uitgesteld tot 2034. Maar via sponsoring compenseert hij dat ruimschoots.
Hij werkt samen met onder andere New Balance, Beats by Dre, Seiko en Kose skincare. Zijn honkbalkaart – gedragen broeklogo inbegrepen – werd onlangs geveild voor $1,07 miljoen. Ja, echt waar.
10. Kevin Durant – $101,4 miljoen
Sport: Basketbal | Leeftijd: 36 | Nationaliteit: VS

- Op het veld: $51,4M
- Buiten het veld: $50M
Durant overschreed dit jaar de grens van 30.000 carrièrepunten en heeft zich ook buiten het veld knap gepositioneerd.
Hij kocht zich in bij voetbalclub Paris Saint-Germain, investeerde in sportkledingmerk Homage en runt zijn eigen mediabedrijf Boardroom, dat recent een premium lidmaatschap lanceerde. Netflix heeft hem gestrikt voor seizoen 2 van de docureeks Starting 5.
Miljoenen, media en merken
De cijfers in deze lijst zeggen niet alleen iets over sport, maar vooral over de verschuiving naar persoonlijk merk, ondernemerschap en wereldwijde aantrekkingskracht.
Sporters zijn anno 2025 geen atleten meer in traditionele zin – ze zijn merken, platforms en bedrijven in één. Volgens Forbes stijgt de grens voor toegang tot de top 10 elk jaar, en met landen als Saudi-Arabië die blijven strooien met miljarden, is er voorlopig geen rem op deze trend.
Lees hier meer sport gerelateerde artikelen!